Silke Verachtert

Als voedingsdeskundige binnen tank* ondersteun en begeleid ik de zoektocht naar de meest gezonde versie van jezelf. Ik onderzoek en bepaal de geschikte voeding in elke fase van het traject. Zo kan ik mijn kennis, kunde en liefde voor een gezonde levensstijl met anderen delen.
Boek een afspraak

About

Silke

Koken, sport en voeding spelen een centrale rol in mijn leven. De keuze om er professioneel in verder te gaan werd vooral gemotiveerd door de voldoening die ik haal uit anderen helpen een gezonde levensstijl te bereiken. Voor mij zijn mentaal en fysiek welzijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en een gezond eetpatroon heeft een enorme impact op beide. Met dat inzicht in het achterhoofd en in overleg met ons multidisciplinair team, ga ik aan de slag om een aangepast voedingsplan op te stellen dat de individuele noden ondersteunt. Voor mij is het belangrijk dat eten zowel gezond als lekker blijft. Lekker eten maakt gelukkig. Ik breng dan ook veel vrije tijd experimenterend in de keuken door, op zoek naar evenwichtige, maar smaakvolle maaltijden. Daarnaast blijf ik me ook bijscholen in de steeds evoluerende voedingswetenschap.

Opleiding

Silke heeft een professionele bachelor in de voedings- en dieetkeunde. Ze specialiseerde zich daarna nog in sportgerelateerde voedingspatronen en nutritionele voedingstherapie om haar passies voor voeding en sport te kunnen combineren. Recent volgde ze een opleiding orthomoleculaire sportvoeding om zichzelf bij te scholen. Silke is er zich van bewust dat de voedingswetenschap pijlsnel evolueert en doet er alles aan om up to date te blijven.
 • Opleiding: Bachelor Voedings- en Dieetkunde (AP Hogeschool)
 • Navorming: Voeding bij sport (AP Hogeschool)
 • Navorming: Integrale Nutritionele Therapie - deel 1: theorie (ICZO)
 • Opleiding: Orthomoleculaire sportvoeding (ICZO)

Ervaring/Expertise

Silke is functioneel diëtiste en voedingsdeskundige bij apotheek Noorderlaan waar ze anderen op ondersteunt in de zoektocht naar de gezondste versie van zichzelf. Daarnaast neemt ze deel aan crossfit competities via sportcentrum The Brick en experimenteert ze vaak in de keuken om zo nieuwe, gezonde recepten te ontwikkelen.
  Functioneel diëtiste en voedingsdeskundige Apotheek Noorderlaan
 • Diëtiste apotheek Z+Pharma
  "
  Gezondheid betekent een harmonie tussen voeding, beweging, stressmanagement, een hormonaal evenwicht en slaap.
  "
  -
  Silke Verachtert

  Find me here

  Ons team van coaches bereidt vooropgestelde trajecten voor om bepaalde doelen te halen. We hebben trajecten uitgestippeld voor zeer uiteenlopende doelen. Check ze allemaal op dit overzicht van onze trajecten!
  Silke
  begeleidt de volgende sessie's:
  Je komt
  Silke
  tegen in deze trajecten:

  Let's get started now!

  Actiever in het leven staan, een revalidatietraject opstarten of het meest uit je sportieve prestaties halen ? Doe het samen met tank*.
  Boek een intake session