Charlo Van Caethoven

Als kinesist bij tank* krijg ik de unieke kans om binnen een uitgebreid multidisciplinair team te werken zodat ik mijn patiënten meer compleet kan behandelen.
Boek een afspraak

About

Charlo

Mijn trainer als triatleet was zelf kinesist. Zo kwam ik voor het eerst in aanraking met dit prachtige beroep. Dankzij zijn medische kennis kon mijn trainer me onmiddellijk geruststellen bij een toenmalige blessure en dat maakte indruk op me. Het is wat ik zo geweldig vind aan kinesist zijn, de combinatie van het menselijke en het wetenschappelijke. Het geeft me een enorme voldoening op het einde van mijn dag dat ik mensen heb kunnen helpen met hun lichamelijke klachten en hun persoonlijke mijlpalen, hoe groot of hoe klein die ook zijn. Bij tank* kunnen we dankzij de hypermoderne omkadering mensen echt helpen, op één locatie, zonder hen van plek naar plek te moeten doorverwijzen. Dat is voor mij de grootste troef en reden waarom ik hier zo graag werk.

Opleiding

Charlo heeft een master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie die hij behaalde aan de universiteit van Antwerpen. Momenteel studeert hij nog verder tot osteopaat aan het Flanders international college of osteopathy (FICO). Hij heeft verder nog interesses in de orthomoleculaire therapie en acupunctuur en zou zich er later graag nog verder in verdiepen.
  • Master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie: MSK (Universiteit Antwerpen 2020)
  • Opleiding osteopathie (FICO 2019-…)

Ervaring/Expertise

Na zijn 7-jarige triatloncarriere gaf Charlo loop-en zwemtraining bij de Antwerpse club Atriac en was hij enkele jaren ski-instructeur. Momenteel zit hij in zijn vierde opleidingsjaar osteopathie. Charlo is kinesist bij tank* en werkt daarnaast al twee jaar als kinesist in de kinepraktijk van Ellen Jacobs.
  • Kinesist: praktijk Ellen Jacobs
  • Triatleet
  • Ski-instructeur
  • Triatlon coach
"
Voor mij is gezondheid de capaciteit hebben om op elk moment te kunnen doen waar je zin in hebt
"
-
Charlo Van Caethoven

Find me here

Ons team van coaches bereidt vooropgestelde trajecten voor om bepaalde doelen te halen. We hebben trajecten uitgestippeld voor zeer uiteenlopende doelen. Check ze allemaal op dit overzicht van onze trajecten!
Charlo
begeleidt de volgende sessie's:
Je komt
Charlo
tegen in deze trajecten:

Let's get started now!

Actiever in het leven staan, een revalidatietraject opstarten of het meest uit je sportieve prestaties halen ? Doe het samen met tank*.
Boek een intake session